Hogyan lehetek demonstrátor?

Amennyiben a Polgári Jogi Tanszék demonstrátora szeretnél lenni, a következő lépéseket kell megtenned:

  1. Először olvasd át a demonstrátori megbízásról szóló 2/2010. (XII. 15.) sz. dékáni utasítást! Link: http://www.ajk.elte.hu/file/du_2010_02.pdf
  2. Ezután szükség van egy DEMONSTRÁTORI PÁLYÁZATI ŰRLAP kitöltésére, amit a következő linken érhetsz el: http://www.ajk.elte.hu/file/NY_demonstratori_palyazati_urlap.pdf
  3. Miután kitöltötted az űrlapot, csatold hozzá ÖNÉLETRAJZODAT és MOTIVÁCIÓS LEVELEDET. A motivációs levél terjedelme ne legyen hosszabb egy  A/4-es oldalnál, továbbá fontos tartalmi követelmény, hogy leírd, milyen szerepet vállaltál eddig a PJ TDK életében és a jövőre tekintettel milyen terveid vannak a PJ TDK berkein belül.
  4. Szükség van még a sikeres pályázathoz egy TANSZÉKI OKTATÓ AJÁNLÁSÁRA. Az ajánlást bármelyik oktató kiadhatja a Polgári Jogi Tanszékről.
  5. Végül csatolnod kell a pályázat leadását megelőző két szemeszter LECKEKÖNYVÉNEK FÉNYMÁSOLATÁT.
  6. Ha a fent leírt dokumentumok mindegyike a rendelkezésedre áll, add le őket papír alapon a Polgári Jogi Tanszéken.

A demonstrátori kinevezés előfeltétele, hogy a hallgató a jelentkezést megelőző tanév mindkét szemeszterében TDK tag legyen. A PJ TDK Szabályzatának 3. § (1) bekezdése értelmében a Diákkör tagjává válik az a Kar jogász szakán aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató, aki a Diákkör heti üléseinek legalább hatvan százalékán részt vett az adott szemeszterben.